Vignole Congius IGT

Vignole Congius IGT

Sangiovese 40%, Cabernet Sauvignon 30% ja Merlot 30%

Tämä IGT on väriltään syvän punainen ja tuoksussa voi havaita mausteita sekä vahvoja punaisia marjoja. Congius on täyteläinen, pyöreä, runsas ja lämmin. Maussa on lakritsia, ylikypsiä marjoja, mustaherukkaa, hieman kuivunutta luumua ja paahteisuutta. Viini nostattaa veden kielelle ja kokonaisuutta tukevat runsaat, mutta kypsät tanniinit. Pitkä jälkimaku.

Vignole Congius on kolmen rypäleen sekoitus; Sangiovese, Cabernet ja Merlot. Rypäleet ovat poimittu käsin syyskuun lopun sekä lokakuun aikana. Sadonkorjuun jälkeen Sangiovese-rypäleet laitetaan kuivumaan kellariin noin kuukausi ennen murskausta, jotta saadaan mahdollisimman suuri määrä mehua aikaiseksi. Malolaktinen käyminen ja ikääntyminen tapahtuu pienissä 225 litraa ”barriques” ja 400 litran ”tonneaux” tynnyreissä noin 24 kuukautta. Sekoittamisen jälkeen juoma ikääntyy vielä noin kolme kuukautta tynnyreissä ja sen jälkeen se edelleen kypsytetään vähintään 6 kuukautta pulloissa ennen markkinoille pääsyä.

Tämä tyylikäs IGT on täydellinen seuralainen riistan ja erilaisten liharuokien, erityisesti paahdettujen lihojen kanssa sekä kovien suolaisten juustojen kanssa. Viinintekijä suosittelee kokeilemaan karhunlihan kumppanina. Avaa pullo tuulettumaan noin kolme tuntia ennen ja nauti juoma suuripesäisistä laseista noin 18° C lämpötilaisena.

100% orgaaninen

Alkoholi 15%

Luonnonkorkki

Vuosituotanto 2.000 pulloa

Skills

Posted on

1.5.2015

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>