Vignole Campicaia Chianti Classico Riserva

Vignole Campicaia Chianti Classico Riserva

Sangiovese 85% ja Cabernet Sauvignon 15%

Tämän Riservan väri on voimakkaan punainen ja se välkehtii granaatti sävyjä. Tyylikkäästi kehittynyt, erittäin moniuloitteinen, nahkainen ja makean mausteinen tuoksu. Siinä on kuivattuja hedelmiä ja jopa lakritsin vivahteita. Melko täyteläinen maku on tyyliltään maalaismainen, mutta silti erittäin tyylikäs. Tuoksun aromien lisäksi maussa on maanläheisiä vibahteita ja kypsää marjaisuutta. Poikkeuksellisen harmoninen suuntuntuma ryhdittyy pehmeiden tanniinien ja marjaisen hapokkuuden ansiosta.

Vignole Campicaia Chianti Classico Riserva on seurausta huolellisesti valituista Sangiovese sekä Cabernet rypäleistä, jotka on kerätty käsin lokakuun aikana. Kaikki rypäleet ovat hapatettu erikseen betonisammioissa, joissa rypäleiden kuoret pehmentävät viiniä ensimmäiset 15 päivää. Malolaktinen käyminen ja ikääntyminen tapahtuu noin 20 kuukautta pienissä 225 litran ”barriques” ja 400 litran ”tonneaux” tynnyreissä. Sekoittamisen jälkeen juoma ikääntyy vielä noin kolme kuukautta tynnyreissä ja sen jälkeen se edelleen kypsytetään vähintään 6 kuukautta pulloissa ennen markkinoille pääsyä.

Tämä upea Riserva on täydellinen kumppani tuhtien liharuokien kanssa ja varsinkin pitkään hautuneen kastikkeen kera. Avaa pullo tuulettumaan noin kolme tuntia ennen ja nauti juoma suuripesäisistä laseista noin 18° C lämpötilaisena.

100% orgaaninen

Alkoholi 15%

Luonnonkorkki

Vuosituotanto 16.000 pulloa

Skills

Posted on

1.5.2015

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>