PROFUMO DEL CHIANTI
Profumo del Chianti is the essence of Tuscany. Salt and aromatic herbs, lean and flavorful. Sage, lavender, thyme, rosemary, laurel, fennel pollen and juniper. Salt used to be very expensive and the farmers would “cut” it with aromatic herbs, fragrant and digestive, to save money.
Use it as you like, to season a steak, or on a bruschetta of grilled bread with olive oil. Stirr with good Extra Vergine Olive Oil, then dipp some carrots or celery into it. This to remind you of us in Panzano, when you are far away.
YRTTISUOLA
Profumo del Chianti on pohjimmiltaan koko Toscana. Tässä on suolaa sekä mausteyrttejä kuten salviaa laventelia, timjamia, rosmariinia, laakerinlehtiä, fenkolin pölyä sekä katajaa. Suola on ollut aikoinaan hyvin kallista ja siksi maanviljelijät ovat alkaneet taittamaan sitä mausteyrteillä. Se on tuoksuvaa ja edistää ruoansulatusta sekä säästää rahaa.
Tämä maustesekoitus sopii mihin vain. Kokeile grillatun lihan päälle, tai bruschetta leivälle. Sekoita hyppysellinen maustetta hyvän Extra Vergine oliiviöljyn kanssa, sitten kasta siihen vaikka porkkanoita tai selleriä. Tämä makuelämys muistuttaa sinua panzanolaisista, kun olet kaukana pois Toscanasta.
FENNEL POLLEN – FIOR DI FINOCCHIO
The most precious wild herb. The best ingredient and medicine for your health. Sprinkle pinch of this wonderful herb top of any kind of dish you like. It is excellent accompaniment for oven dried fresh tomatoes, grilled fish or vegetables.
FENKOLIN KUKKASIA / SIITEPÖLYÄ
Tämä on arvokkain villi yrtti ja mitä parhain lisämauste. Lisäksi se on erittäin terveellistä. Ripottele pieni ripaus tätä ihanaa yrttiä kaikenlaisten ruokien päälle. Se on erinomainen lisäys esimerkiksi uunikuivattujen tuoreiden tomaattien päälle, grillatuille kaloille tai vihanneksille.
SENAPE – MUSTARD
Dario Cecchini’s wife name is Kim. This is her great-grandmother’s recipe. Try with grilled sausages, entrecote, hamburgers or just any dish you like mustard with.
SINAPPI
Dario Cecchinin vaimon nimi on Kim. Tämä resepti on peräisin hänen isoisoäidiltänsä. Kokeile grillattujen makkaroiden, entrecoten, hampurilaisten tai sitten aivan minkä asian kanssa tahansa.
MOSTARDA MEDITERRANEAN – SWEET PEPPER JELLY
A good sauce for almost anything. Try with cheeses, grilled meats, sausages and pate.
PAPRIKAHYYTELÖ
Sopii oikeastaan ihan minkä kanssa tahansa. Kokeile juustojen, vesikeksien, grillattujen lihojen sekä makkaroiden, erityisesti raakamakkaroiden seurana. Hyytelö on loistavaa myös maksapateen seuralaisena.